18.9 C
София
неделя, септември 29, 2024
spot_img

Фалшив Брад Пит мами жени

Две испанки вече са олекнали с 325 000 евро, арестувани са петима, замесени в сложна схема за измъкване на пари от доверчиви дами

Фалшив Брад Пит измами две испанки за 325 000 евро. Испанските власти арестуваха петима души, замесени в сложна измама, която подмами жените, съобщиха медиите в Испания.

Заподозрените се представяли за холивудската звезда Брад Пит и се свързвали с жертвите чрез онлайн фен страници и съобщения в WhatsApp, убеждавайки ги, че са в романтична връзка с актьора.

Измамниците са се насочили към дами, убеждавайки ги, че общуват с актьора, носител на Оскар, се казва в изявление на Гражданската гвардия на Испания, пише In Short News. След това заподозрените успявали да ги накарат да инвестират във фалшиви проекти. По този начин едната жена от Андалусия е изгубила 175 000 евро, а другата 150 000 евро.

Мошениците внимателно проучвали профилите в социалните мрежи, съставяли подробни психологически портрети, за да използват уязвимостта на жертвите си. Съобщава се, че и двете дами са били депресирани и емоционално нестабилни, от което измамниците се възползвали.

При полицейска операция в Андалусия, където са арестувани петима, е извършен и обиск в пет къщи. Иззети са мобилни телефони, банкови карти, компютри и дневник, съдържащ подготвени фрази, използвани за измама на жертвите. Досега властите са успли да върнат 85 000 евро на доверчиви жени.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles