10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Физикът Тео представя биографичен филм в Бургас

Физикът Теодосий Теодосиев, популярен като Тео, ще представи в Бургас биографичния си филм „Формулата на Тео“, съобщиха от общината.

Събитието ще бъде на 14 юни от 18.00 часа в Дома на нефтохимика.

Режисьорът и сценарист на лентата е Николай Василев. Тя проследява една година от живота на Теодосиев, който през последните 40 години се е отдал на мисията да развива таланти в областта на физиката. За това време учителят е обучил в школата си шампиони от световни олимпиади с общо над 100 медала, а учениците му продължават образованието си в най-престижните университети в САЩ и Великобритания.

„Формулата на Тео“ показва как една светла личност може да одухотвори институцията на учителството.

„Той се опитва да издърпва не само един конец от кълбото, а да развие цялата същност на учениците си и по този начин да ги направи многовалентна структура“, посочва режисьора за своя вдъхновител.

В края на април учителят по физика Тео бе посрещнат в препълнената зала на Експо център „Флора“ в Бургас, където изнесе мотивираща лекция по човечност.

„Свободолюбив можеш да направиш само човек, който вътрешно е свободен. Това е дълъг процес. Баща ми казваше, че някои хора са родени роби и дори да няма робство, пак ще намерят на кого да робуват“ споделя Тео.

„Онова, което цял живот съм се опитвал да правя е да произвеждам незаменими хора“, изповядва той.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles