19.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Филмът „Върба“ е спечелил общо тринадесет награди (ВИДЕО)

Македонският филм „Върба“ на Милчо Манчевски спечели 7 нови награди миналата седмица.

 „Върба“ е обявен за най-добър филм на Атинския филмов фестивал, а актрисата Наталия Теодосиева за най-добра женска роля. Филмът получи още четири почетни награди в Атина – за най-добър режисьор Милчо Манчевски, за най-добра поддържаща роля, актрисата Сара Климоска, за най-добър оператор Тамаш Добош и за най-добър филм по избор на публиката.

Теодосиева спечели и наградата за най-добра актриса миналата седмица на филмовия фестивал Across the Globe в Ню Йорк. Филмът „Върба“ има голям фестивален живот, даже и две години след световната му премиера от 2019 г. още печели награди.

Досега той е спечелил общо тринадесет награди, включително за най-добър режисьор в Reindens в Лондон, най-добър филм в Cinecvest в Калифорния, Сребърна палма във Валенсия В Willow Breaking Movie и Home Theater Records в световните медии, прожектиран  е на четиридесет фестивала на четири континента,  включен е в списъка на Европейската филмова академия и е един от малкото европейски филми с редовно разпространение в Съединените щати.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles