18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Филми, които излизат през декември

Декември тази година ни носи много подаръци под формата на дългоочаквани филми за големия и малкия екран. Без значение дали ще се отдадете на зимни разходки до киносалоните, или планирате да стоите на топло пред телевизора, ще имате какво да гледате.

Подбрахме 5 филми, които ще излезнат през декември.

„Матрицата: Възкресения“ (The Matrix Ressurections)

Излиза на: 22 декември по кината

Готови ли сте да се потопите отново в Матрицата? След като разбрахме, че ще има четвърти филм от поредицата на бяха братя, сега са сестри Уашовски, то бързо влезе в графата „дългоочаквани“. Все пак минаха 18 години от последната ни среща с Нео, Морфей и Тринити, която трябваше да е и последна.

Но не би! Ето, че едната Уашовски отново се захвана с поредицата, която превърна фамилията в име в Холивуд, а на екран се завръщат и две много значими за всеки любител на научната фантастика лица – Нео и Тринити.

Продължение обаче е придружено и с умерена доза скептицизъм заради слабият „Матрицата: Революции“ (2003 г.) и първия трейлър на новия филм, видяното от който не напомня особено на оригиналната трилогия.

Почти нищо не се знае за сюжета на „Матрицата: Възкресения“, освен че Киану Рийвс отново ще бъде Нео, а Кари-Ан Мос – Тринити, като персонажите очевидно не помнят някога да са се срещали, нито подозират какво е Матрицата. Яя Абдул-Матийн II („Пазителите“) влиза в ролята на по-млад Морфей, а загадките на новата „Матрица“ и какво всъщност представлява тя, ще ни бъдат разкрити малко преди Коледа.

Спайдър-мен: Няма път към дома“ (Spider-Man: No Way Home)

Излиза на: 17 декември по кината

Най-чаканият супергеройски филм на годината ще ни покаже какво се случва с Питър Паркър (Том Холанд), след като в края на предния филм всички разбраха, че той е под маската на Спайдър-мен. Сега Питър търси помощта на Доктор Стрейндж (Бенедикт Къмбърбач), с когото правят заклинание, за да забрави света самоличността на лазещия по стени супергерой.

То обаче се обърква, а в света на Питър се появяват злодеи, които са се изправяли срещу негови версии в паралелни светове – Зеления гоблин, Доктор Октопус, Гущера, Електро и Пясъчния човек.

Но може би този Спайдър-мен ще получи помощ от други такива… или поне това е надеждата на много фенове към филма. Без значение дали мечтите им ще се сбъднат, „Няма път към дома“ се очертава като най-мащабната продукция на Marvel от „Отмъстителите: Краят“ насам.

Don’t Look Up

Излиза на: 24 декември по netflix

След двата кино блокбъстъра подчертаваме и най-важното според нас заглавие на малкия екран. Черната комедия носи важно послание – че трябва да слушаме учените, и идва от един от най-свежите сценаристи и режисьори на Холивуд, а в главните роли са две ярки звезди като Леонардо ДиКаприо и Дженифър Лорънс.

Те влизат в ролята на астрономи, които се опитват да предупредят света за предстояща заплаха – астероид, които може да сложи край на човечеството. Проблемът е, че никой не иска да ги чуе – нито медиите, нито обществото, нито политиците.

Режисьорът и сценарист Адам Маккей („Вице“, „Големият залог“) в типичния си стил ще ни представи трагикомичен сюжет, който очевидно се подиграва към неглижирането на случващото се с околната среда. В тази мисия му помага впечатляващ актьорски състав, който включва и Мерил Стрийп, Джона Хил, Тимъти Шаламе и др.

„King’s Man: Първа мисия“

Излиза на: 31 декември по кината

Режисьорът и сценарист Матю Вон ни припомня поредицата от шпионски екшън комедии не с продължение, а с прикуъл, който ще ни върне десетилетия назад. „King’s Man: Първа мисия“ е ситуиран в Англия по време на Първата световна война, за да покаже какво е било кървавото начало на шпионската агенция Kingsman.

То е свързано с пъклен план на злодеи като Распутин, Мата Хари и Вилхелм II да започнат война, която да избие милиони хора.

За да ги спре, млад джентълмен ще трябва да се впусне в обичайната надпревара с времето в това изпълнено с много хумор, зрелищни бойни сцени и фантастични джаджи приключение. В основните роли ще видим Ралф Файнс, Арън Тейлър-Джонсън, Стенли Тучи, Рис Айфънс и други.

„Клифърд, голямото червено куче“

Излиза на: 31 декември по кината

Още едно семейно предложение. Кога, ако не около Коледа? Както подсказва заглавието, в центъра на историята е малко (поне първоначално) червено кученце.

То е открито от Емили – момиче, което не успява да се впише нито у дома си, нито в училище, където е постоянно подложена на тормоз. В четириногото ще открие своя най-добър приятел, но Клифърд е необикновен, както ще разберете и вие (най-вероятно с децата ви, заради които ще сте отишли в киното), когато се спуснете в приключение из Ню Йорк с Емили и нейният необичайно бързо растящ лаещ приятел.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles