4.9 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Хрупкава солена баница. Как да я направим?

Българската кухня е една от най-разнообразните в света, тъй като в кулинарията по нашите земи се преплитат траициите на не един етнос и култура.

Стоки с отлично качество на изгодни цени.

Едно от смятаните за традиционни печива у нас – баницата, всъщност идва от Ориента,  реплика е на турския бюрек. Във вековете тя се е развила в много варианти – от солени до сладки. Обичайна обаче остава баницата с яйца и сирене. Това кулинарно изделие също може да бъде направено по много начини и макар и с едни и същи продукти, да се постигнат различни вкусове.

„Следвай ме” ви предлага една рецепта, с която печивото остава хрупкаво, с нежна вътрешност и изключително вкусно. То е подходящо както за закуска, така и за мезе с бяло или червено вино. Може да се консумира с чай или кафе. Тези добавки за нашенската хрупкава баница можете да намерите на изгодни цени и с отлично качество във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК къде се намират те.

Продукти: Кори за вита баница – 1 пакет, яйца – 3 броя, сирене – 500 – 600 г, кисело мляко или заквасена сметана – 2 ½ супени лъжици, краве масло – 1 пакетче от 125 г.

Приготвяне: Сиренето се натрошава. Смесва се с яйцата и киселото мляко (сметаната). Всяка кора се намазва с разтопено масло, насипва се от сместта и се завива. Целта е рулата да са тънки. Затова, ако корите са големи, разрежете ги на две. Така приготвените рула се навиват по обичайния начин в тава за печене, застлана с хартия за печене или намазнено дъно. Пече се. Готовата и гореща баница се намазва с масло, но не се покрива с кърпа. Така тя отвън остава леко хрупкава, а вътрешността й е мека, нежна и сочна.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles