11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Центърът за градска мобилност в София подменя винетките

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) започва кампанията по подмяна на винетни стикери за зоната за платено паркиране в София. Това съобщиха от пресцентъра на ЦГМ. През есента изтичат правата за зоната на близо 6 000 души. Затова от там изпращат един месец преди крайната дата е-мейл, в който подсеща водачите да подновят правото си на паркиране, ако искат.

„Вече 10% от нашите клиенти са го направили и са си спестили много време, както и притеснението, че ще останат без стикер докато чакат той да им бъде издаден след срока на валидност на стария“, каза Румяна Милова, директор на Дирекция „Паркиране и мобилност“ към ЦГМ.

Ако се подаде заявление по-рано, срокът за издаването на новия стикер е не повече от 2 дни (максимално до 5 дни, ако е необходима допълнителна проверка). При натрупване на заявления в последния момент Центърът за градска мобилност спазва нормативно определения срок за одобрение от 15 дни.

Няма промяна в реда и в основните документите, които са необходими за подновяване на стикерите за паркиране – нотариален акт, лична карта с постоянен адрес и шофьорска книжка.

Подаването на заявления става в един от трите офиса на ЦГМ на ул. „Будапеща“ 17, пл. „Възраждане“ 1 и метростанция „Европейски съюз“. Работното им време е от 8.30 часа до 17.00 часа. Заявления и документи могат да бъдат и онлайн подавани чрез официалната интернет страница www.sofiatraffic.bg.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles