-0.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Чай от ябълка и дафинов лист

Редовната консумация на този чай от дафинов лист и ябълки намалява възпалението на ставите, регулира кръвообращението, помага при мигрена, укрепва имунната система и помага в борбата с респираторните заболявания. Ябълката съдържа антиоксиданти с противовъзпалителен ефект. Този чай е богат и на витамин С, така че е отличен и при грип и настинка.

Дафиновият лист се използва главно за подправяне на различни сосове и супи. Но той може да направи много повече. В комбинация с ябълката подобрява зрението, намалява възпаленията и облекчава болката.

Тази напитка е подходяща и за диабетици и като превенция срещу диабет, защото регулира нивата на кръвната захар.

Друго предимство на тази напитка е, че забавя стареенето на клетките. Тя е много полезна при астма, възпалени бронхи, а също така подобрява мозъчната функция.

Необходими съставки: 3 изсушени дафинови листа,1 ябълка,1 л вода  ако искате може да си добавите канела и мед.

Приготвяне: Измийте и разрежете ябълките на 4 части и почистете. Нарежете на по-малки парчета. Налейте вода в тенджера и я сложете да заври. След това добавете дафинов лист и канела и варете 5 минути. Накрая добавете ябълките, махнете от котлона и оставете под капак за 10 минути. Прецедете готовата напитка, добавете мед и пийте сутрин на гладно или вечер преди лягане. Никога обаче за период по-дълъг от 2 седмици.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles