11.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Честит рожден ден, Владо Карамазов! (ВИДЕО)

Днес трябва да почерпи актьорът Владимир Карамазов, който е роден през 1979г.

Владо Карамазов е роден в София, в семейството на спортисти – ръгбист и лекоатлетка. Има по-голям с две години брат – Иван Александров, който е майстор-сладкар.

Истинското му име е Владимир Александров. Получава артистичния псевдоним Карамазов от режисьорката Лилия Абаджиева – взет от романа на Достоевски „Братя Карамазови“.

Днес този псевдоним му се струва претенциозен и нелеп, дори малко съжалява, че е проявил такъв наивитет и го е приел за свое артистично име, но уви вече е късно…

Освен пред кино камерите и на театралната сцена, Карамазов участва и в много рекламни клипове, освен това усилено се занимава с благотворителни кампании и инициативи – на Уницеф, Българската Коледа, Нощ на театрите, Фортисимо Фамилия и др.

Негови най-любими хобита са пътешествията, гмуркането и пистовите мотори.

Не е мечтал за актьорството от дете, напротив след завършване на основното си образование отива да учи в ТОХ (Техникум по обществено хранене).

Един ден на кафе със съученици си говорят, кой къде ще продължи да учи за висше образование, и той за първи път тогава изрича на глас, че иска да стане актьор.

Записва се в юношеска театрална школа и оттам нататък светът му става театър, кино и телевизия.

Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Надежда Сейкова и доцент Веселин Ранков през 2002 г.

През същата година се присъединява към трупата на НТ „Иван Вазов“.

Една от първите му роли на малкия екран е в ситкома „Тя и Той“.

Процъфтява кариерата му и на тв водещ в предаванията – „Без багаж“, „Сървайвър“ – 2, 3, 4 и 5 и Лотария България.

Следват сериалите „Дървото на живота“ , „Четвърта власт“, „Откраднат живот“ и криминалната драма „Дяволското гърло“, където играе следователят от Смолян Филип Чанов и си партнира с Теодора Духовникова.

Ролите му в театъра са десетки, а единственото му засега участие в пълнометражен филм е този на режисьора Петър Попзлатев – „Аз съм ти“ – любовна драма с ретроспективни елементи.

Екипът на “Следвай ме” му желае много здраве, духовни радости , и още по-големи роли!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles