12 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Честит рожден ден на Кубрат Пулев

Kубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София и днес става на 41 години.

Любопитен факт е, че първият му досег със спорта като малък всъщност не е с бокса, а с футбола.

Едва година продължава с преследването на топката и след това тръгва по пътя на баща си Венко и се захваща с бокс.

Първите си стъпки в бокса прави в залата на Локомотив, но поради лошите условия започва боксовата си кариера на 13 години в школата на ЦСКА.

Състезава се в категорията на най-тежките – над 91 кг. Пулев е избран за спортист на февруари 2008 г. Брат на Тервел Пулев, също известен боксьор.

През 1998 г. е привлечен в националния отбор на България, след като зад гърба си вече има много отличия от детски и юношески състезания. През 2002 г. Кубрат печели първото си голямо отличие – купа „Странджа“. През 2005 завоюва бронзов медал на световното първенство в Китай, а през 2006 – и на европейското в Пловдив. Участва и на Летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. и няколко месеца след това става европейски шампион в Ливърпул в категория над 91 кг.

Носител на Интернационалната титла на IBF в тежка категория, след победа над Травис Уолкър с единодушно съдийско решение, през 2011 година. На 5 май 2012 г. става европейски шампион в тежка категория в мач с Александър Димитренко – спаринг партньор на братята Кличко.

Екипът на “Следвай ме” му желае здраве, щастие, късмет и още много успехи!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles