15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Чесън и доматено пюре премахват мазолите

Мазолите, тези  търде неприятни и в някои случаи болезнени образувания са досадни, понякога болезнени и трудно лечими дори с някои медикаментозни средства. Народната медицина обаче има изпитани средства срещу тях.

Чесънът, това поливалентно лекарство, помага и в този случай. За целта предварително запечете една скилидка (може да я загреете продължително и в микровълновата фурна). След това я разрежете по дължина и я прикрепете с анкерпласт или бинт към мазола за през нощта. На сутринта размекнатата кожа отстранете и намажете болната част с мазен крем. Ако мазолът е упорит, повторете процедурата, докато го премахнете изцяло.

Настържете на ситно ренде 1 седно голям домат. Полученото пюре варете на слаб огън около 5 минути. След изстиване го нанесете на чиста салфетка и покрийте с него мазола. Отгоре обвийте с найлон. Този компрес трябва да се прави два пъти дневно по два часа. След всеки компрес отстранявайте омекналата кожа. Не забравяйте да намазвате с мазен крем. Мазолът изчезва окончателно след около две седмици.

Ефикасносредство е и овесена слама, приготвена в съотношение 1:10 слава и вода. Вари се 15-20 минут. Охлажда се до температура, която може да бъде пнесена от краката, но колкото е по-топла, толкова по-скоро ще настъпи очавания ефект. Краката или ръката, ако мазолът е на нея, предстояват в отварата 20-25 минути. Това се прави всяка вечер, като периодично се отстранява омекналата част от образуванието.

 

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles