8.2 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Четири невероятни начина за приготвяне на кафе

След внасянето на първото кафе в Европа, през 1592 г. италианският лекарят и ботаник Просперо Алпини написва книга за растенията,

Най-доброто за Вашата трапеза

в която възхвалява този нов за Стария континент продукт като много полезен за стомаха. Няма и век по-късно, напитката вече се е наложила в аристократичните семейства, а впоследствие и сред простолюдието.

Първото европейско кафене е открито през 1645 г. на площад Сан Марко във Венеция, последвано от Оксфорд – 1650 г., Лондон – 1652 г., Марсилия – 1659 г., Амстердам и Хага – 1663 г. и най-накрая Париж – 1672 г.

Първото кафене във Франция

Днес кафе пием у дома за ободряване, с колеги за сплотяване на колектива, на делови срещи и когато тотално разпускаме в почивните дни.

То може да бъде приготвено по различни начини, в които вкусът му обаче доминира със своята неповторимост. „Следвай ме” ви предлага няколко рецепти, с които ще смаете и домашните, и приятелите.

Продуктите за тях, както и много други с отлично качество и на изгодни цени можете да закупите от магазини „АВАНТИ”. Вижте ТУК, къде се намират те. 

Кафе по бразилски

Продукти: шоколад – 125 г млечен, кафе – 3 ч.л. мляно, прясно мляко – 3 ч.ч., захар – 4 ч.л., сметана – 150 г, шоколад – 30 г натурален.

Приготвяне:

Млечният шоколад се настъргва на едро. Сварява се кафе и докато е горещо, в него се пуска настърганият млечен шоколад.

Млякото се кипва и се добавя по малко в кафето, като непрекъснато се разбива. Добавя се захарта и напитката се разпределя в четири чаши.

Сметаната се разбива и с нея се украсява кафето. Натуралният шоколад се настъргва на ситно и с него се поръсва сметаната. Сервира се веднага.

Кафе „Еспресо Романо”

Продукти: вода – 30 мл, кафе – 7 г за еспресо, лимони – 1 резен, лимонов сок – 5 мл

Приготвяне: На кафе машина се приготвя по стандартния начин кафе еспресо в не голяма чашка. Добре би било да се получи хубав каймак.

Към готовото кафе се прибавя прясно изцеден лимонов сок. Сервира се отделно с резенче лимон и захар.

„Еспресо Романо4 е много силно кафе, което има подчертан цитрусов вкус, а също така освежаващ и тонизиращ ефект.

Бадемово кафе

Продукти: кафе – 2 ч.ч. сварено, захар – 4 бучки, бадеми – 2 ч.л. смлени, ром – 2 ч.л., лед – 1 шепа

Приготвяне: Кафето се оставя да се охлади половин час в хладилника. Добавят се захарта, бадемите и ромът и всичко се разбива в блендер.

Разпределя се в чаши и се сервира с лед.

Кафе с карамел

Продукти: кафе – 250 мл сварени шварц или еспресо, захар – 2 – 3 с.л., вода – 2 ч.л., прясно мляко – 150 мл горещо, сметана – за гарниране, канела – за поръсване.

Приготвяне: Захарта се сипва в тиган и поръсва с вода, Оставя севърху котлона до карамелизиране. След като карамелът започне да се получава, разлюлейте с въртящи движения без да бъркате. Направете карамела по ваш вкус – ако искате по-тъмен, дръжте повече на котлона, а по-светъл – по малко

След това на малки порции долейте кафето и бъркайте. Добавете щипка канела, внимателно прясното мляко и разсипете внимателно в 2 чаши. Гарнирайте с разбита сметана и щипка канела.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles