20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Чушки по грузински – с месо и орехи

Грузинската кухня, в някои отношения, минава за екзотична, тъй като в нея има доста нотки от ориенталската. Българската също е усетила влиянието на Изтока, но не чак толкова.

Богат избор на кафе, чай, шоколади и напитки за вашата траеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК къде се намират те.
Който разбира, в АВАНТИ отива.
Вижте къде – ТУК и ТУК

Наред с пикантните подправки в Грузия използват много ядки не само за мезе, но и като добавка в храната.

„Следвай ме” ви предлага един вариант за печени пълнени чушки, които колкото и да приличат на нашенските, се отличават по някои съставки. Те обаче съвсем не се и отдалечават от вкуса на българина. Това ястие може да бъде приготвено с месо от всякакви животни. За лятото се препоръчва то да е пилешко.  С него идеално върви бирата и бялото вино. Това съвсем не означава, че любителите на червеното трябва да нарушат вкусовите си предпочитания. Всичко за доброто настроение на вашата трапеза можете да намерите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте къде са те ТУК и ТУК.

Консумират се както топли,
така и охладени на стайна температура

Продукти (при необходимост удвоете количеството им): чушки за пълнене – 5 броя, пилешко бутче – 2 броя, целина 25-35 г според вкуса, зелен лук – 5 стръка (или кромид – 5 глави), майонеза, орехи 50-80 г, сол, зеленина – магданоз, копър или друго според вкуса, краве масло и олио.

Приготвяне: Чушките се фаршироват за кратко във вряща вода. Лукът се пасира или нарязва на ситно. Пасира или нарязва се и целината. Към тях се прибавят смлените орехи. Прибавят се подправките и се разбърква добре. Месото се нарязва на ситно. Разбърква се с горната смес. Всяка фарширована чушка се разрязва на две (препоръчват се камби) и се пълни със сместа. Ако са ви останали смлени орехи, се посипва с тях. Намазва се с майонеза и се пече до готовност.

Така приготвените чужки по грузински са вкусни както топли, така и охладени на стайна температура.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles