13.8 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Шофьор с COVID-19 сам се закара с линейката в болница

Колегата му издъхна от коронавируса в реанимацията

Шофьор на линейка се закара сам в болница, след като разбра, че пробата му за COVID-19 е положителна. Това стана  в Пазарджик преди два дни, разказаха негови колеги.

Ситуацията се е развила като по сценарии за филм на ужасите. 60-годишният мъж, който работи в Центъра за спешна медицинска помощ в града научил за резултата от PCR-а си докато превозвал тежко болен пациент с COVID-19 до болницата в Панагюрище. В нея има обособено отделение за инфектирани с коронавируса. Шофьорът, който е от село Юнаците, не се изпаднал в паника, не се смутил нито за миг. Вместо това, той дал мръсна газ, пуснал сирената и червения буркан и заедно с пациента се озовал за броени минути в близкия град.  Шофьорът отказал да бъде закаран от колега обратно в Пазарджик за лечение или да остане на амбулаторна терапия у дома, за да не зарази близките и колегите си. Той е в Панагюрската болница под наблюдение и в момента.

Оказало се, че мъжът от Юнаците се е инфектирал от друг шофьор на центъра. Той също е на 60 години, от село Мало Конаре, вече бил установен с коронавируса, бил приет в болница и интубиран. Точно заради контакта с него му бил направен и тестът. Въпреки грижите на лекарите и апаратното дишане, служителят на спешната помощ не издържал и е починал. Той е имал и придружаващи заболявания.

Заради двамата заразени шофьори днес са взети проби от всички,  работещи в център, които са били в контакт с тях. По думите на директорката на Регионалната здравна  инспекция  в града д-р Фани Петрова, не е нужно да бъдат изследвани всички.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles