10.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Щолен – атрактивни цени в АВАНТИ

Намалението важи до 29 декември, този коледен сладкиш бил одобрен да се приготвя с масло от папа Инокентий VIII

Класическият коледен щолен Деливари от 500 гр. е на промоционална ШОК цена от 5,39 лв. до 29 декември във веригата магазини АВАНТИ (виж ТУК)

Или избери коледен щолен Деливари с фин марципан 500 гр., защото и той е на промоционална ШОК цена от 5,59 лв. до 29 декември  в нашите магазини или онлайн на https://avanti-bg.com/produkt/коледен-щолен-марципан-деливари-500гр/.

Щоленът е традиционен немски коледен сладкиш с хилядолетна история.

В началото той се приготвял само от брашно, мая и вода, заради коледните пости. Тази рецепта обаче не го правила особено вкусен. Затова управниците на Саксония се обърнали официално към папата, за да позволи използването на масло вместо заместител.

Петима папи трябвало да се сменят на престола, докато най-сетне през 1490 папа Инокентий VIII позволил щоленът да се приготвя с масло. Това разрешение е известно като „Масления декрет“.

Днес коледният щолен съдържа нарязани на ситно сушени или захаросани плодове, ядки, ароматни подправки и е покрит отгоре с кристална или пудра захар или с глазура от разбити белтъци и захар.

Ако и вие искате да се насладите на този коледен сладкиш, е необходимо само да посетите нашите магазини или да си го поръчате онлайн на https://avanti-bg.com/

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles