8.2 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Ябълкова и медена маска предпазва устните от студа

През зимата устните, както и кожата на лицето срадат от студа. Изпръхване, а често пъти и напукване дори до кръв измъчват и жените, и мъжете. Затова, дерматолозите препоръчват да се нанася мазен крем или гел върху тях пред излизане при минусови температури. В такъв случай обаче дамите не биха могли да слагат червило. Изходът от това неудобство е да се полагат повече грижи, когато са вкъщи. Ефикасни са домашните маски. „Следвай ме” ви предлага две лесни рецепти, които отнемат броени минути.

Маска с ябълка. Тя омекотява и прави устните сочни. Малко парченце обелена ябълка се настъргва на ситно ренде. Получава се 1 чаена лъжичка, в нея се слага ½ чаена лъжичка краве масло и се разбърква до получаването на кашичка. Нанася се върху устните и престоява 15 минути. Вместо ябълка могат да се използват банани, кайсии, диня, пъпеш или краставица.

Маска с мед. Намажете устните си с мед. Масажирайте леко  5 – 10 минути. Така те ще поемат по-добре минералите от пчелния продукт. Тази лесна маска играе ролята и на скраб.

За да бъдат устните ви всякога добре овлажнени, пийте повече вода, около 2 л на ден. В тази сметка не се включва кафето, чаят  и соковете. Употребата на повече мазни храни играе положителна роля за цялото лице. Хапвайте ги без притеснение, ако имате добър метаболизъм и не сте застрашени от натрупване на излишни килограми.

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles