11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Яйце и желатин подобряват качествата на шампоана

Защо да ползваме козметика от нашата географска ширина

Често пъти шампоанът, дори от добра марка оказва далеч по-малък ефект от очаквания. Проблемите за това са многобройни. Два от тях са съществени. Първият, възможно е продуктът да е от по-ниско качество независимо, че е марков. За Източна Европа немалко стоки се оказват точно такива. Вторият е възможно да се корени в структурата на самата коса и зле подбраният шампоан. Малцина знаят, че е за предпочитане да се ползва козметика, произведена от страната, в която сме родени или от друга, но на същата географска ширина. Причината е, че хората от един и същи меридиан имат приблизително еднакво устройство на косата и кожата. Затова например, ако ползваме боя за коса, произведена в някоя скандинавска страна, ще се окаже, че тя не хваща така, ако тя е произведена в нашата или съседна на нашата страна. Обяснението е, че производителят се е съобразил с по-тънкия и слаб косъм на северните народи. И обратно, една боя, произведена по нашите географски ширини, би причинила проблеми на хората от северните народи. Така е и с кремовете за ръце, както и с шампоаните, и с всяка друга козметика.

Ако имате съмнение, че шампоанът не е подходящ за вас, но нямате друг на разположение или просто искате да подобрите качествата му и така да заздравите косата си, можете да направите подобрение с няколко евтини продукта, които всяка домакиня има в кухнята си.

Необходимо е да смесите 2 супени лъжици от шампоана с 1 яйце и една супена лъжица желатин на прах. Разбийте до еднородна маса. Така приготвен, той подхранва косата и подобрява вида им.

В яйцето и желатина се съдържат много протеини, от които косите стават гъсти и красиви. Впрочем, посоченото количество шампоан по-горе и за едно измиване и трябва да се приготвя всеки път преди да влезете в банята.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles