32.8 C
София
петък, юли 19, 2024
spot_img

26 април: Честит рожден ден, Силвия Кацарова!

Силвия Кацарова е българска певица от турски произход, родена на 26 април 1954 г. Рожденото ѝ име е Силвер Нури. Била е омъжена за Милчо Кацаров, с когото имат едно дете – Теди Кацарова, която също е певица.

Прекарала детството си в Добрич, тя се премества с родителите си в Хасково през 1969 г., където завършва икономическия техникум. По-късно се дипломира в Естрадния отдел на Музикалната академия. В началото на кариерата си добива опит в различни жанрове – от циганско-руските романси до джаз-рок с квинтета на пианиста Марио Станчев.

Заедно с бъдещия си съпруг Милчо Кацаров сформира LZ. Повече от три десетилетия хиляди български меломани си припяват хитовете на групата. Песни като „Големият кораб минава“, „Топъл дъжд“, „Обещай ми любов“ са само част от бисерите, изпълнени с брилянтния глас на Силвия Кацарова.

През 70-те и 80-те участва в издаването на петте албума на групата и осъществява редица ангажименти в увеселителни заведения на Скандинавието. В края на 80-те голяма популярност придобиват дуетите ѝ с Васил Найденов „Огън от любов“ и „Всичко е любов“, а в началото на 90-те и „Моля се“.

„Топъл дъжд“ е обявена за „Мелодия на годината“ в едноименния телевизионен конкурс през 1987 г.

През 1994 г. заедно със съпруга си Милчо Кацаров основава собствено звукозаписно студио – „Силвия мюзик“. По нейните стъпки върви и дъщеря ѝ Теди Кацарова.

Екипът на “Следвай ме” и пожелава много здраве, духовни радости и щастието никога да не я напуска!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles