25.8 C
София
вторник, юни 18, 2024
spot_img

4 правила да изглеждаме добре на снимка

Случва се дори много симпатична и привлекателна дама да изглежда зле на снимка – или носът изглежда по-дълъг, или под брадичката се забелязват гънки, че и краката са  къси и несъразмерни.

За да избегнете всичко това, и да изглеждата на фото такава, каквато сте всъщност, че и по-красива, придържайте се към четирите правила, на които художник – фотографите учат моделите още по време на първата им фотосесия.

Правило 1 – Позата

Позирайте малко пред огледалото, за да откриета най-благоприятната за вас поза. Холивудските актриси и фотомоделите ползват едно много просто положение – те стоят полуобърнати към фотоапарата, единият крак е леко изнесен напред, като се опират на другия, който е по-назад. Ако решите да поведете с десния крак, задействайте и дясната ръка. За да не виси тя, се опрете с дланта леко на дясното бедро. Така ще изглеждате по-висока и по-стройна. Завъртете главата така, че също да е полуобърната към фотоапарата. Строгият анфас е добър само за снимка на документ. Следете гърбът да е изправен. Понякога ви се иска да се видите на снимка в съблазнителна поза с много изтеглен напред крак. Не бързайте веднага да заставате пред фотографа по този начин. Първо тренирайте тази поза пред огледалото вкъщи,  тъй като тя не е подходяща за всички. Ако тя ви стои добре, упражнете я достатъчно време, за да изглежда съвсем естествена, когато ви снимат.

Правило 2 – Изражението на лицето

И тук огледалото е пръв помощник. Опитайте да се усмихвате по различен начин: загадъчно, с едва отворени устни или широко, като холивудските красавици, т.е. нежно и подканващо или високомерно. За снимката можете и да се разсмеете така, че кадърът да ви запечати като весела и безгрижна дама. Не е задължително да гледате в обектива без да мигате. Понякога най-хубавите снимки се получават, когато обектът е погледнал някъде другаде и се е усмихнал, но не на фотографа, а на незаснето лице. Не бива да гледаде в празно пространство, за да не изглежда погледът ви „празен”, наблюдавайте  избран от вас предмет. За да не се виждат гънки под брадичката, внимавайте фотоапаратът да е на нивото на очите ви или по-високо. Снимайте се само, когато сте в добро настроение.

Правило 3 – Гримът

Важното тук е да не се престаравате. Гримът трябва да изглежда естествено. Светлата основа ще ви направи лоша услуга. Никакъв перлен руж и сенки. Те могат да развалят всичкото ви старание, както и майсторството на фотографа. Същото важи и за потното лице. Препоръчва се да нанесете тънък слой матова пудра. Ако не искате да изглеждате с няколко години по-възрастна, не слагайте прекалено тъмни сенки. Не се гримирайте във виолетово, зелено и синьо, изглежда вулгарно, както и не очертавайте с прекалено дебела линия клепачите и подклепачите. Това няма да направи очите ви по-големи. Напротив, те ще изглеждат малки и стеснени.

Брюнетките и мургавите могат да си позволят по-голям избор на пудра – от отенъците на бордо до леко лилавееща.

Правило 4 – Дрехите

Широко разпространено мнение е, че за снимката човек трябва да е облечен изрядно. Не му вярвайте! В действителност, дрехите без забележки, състаряват така, както и официалните костюми. Ако си сложите любимия сукман с бяла блузка или дънки със тениска, шансът да се получи хубаво фото на младеещ човек с настроение, е много по-голям. Младежки вид придава и дори подчертава най-обикновеният топ, спускащ се по фигурата и оголващ шията и рамото. Когато знате, че може да ви снимат, не обличайте поло и блузи с високи яки. Те ще ви лишат от шия. Точно обратното се получава, когато блузата или сакото ви са с яка и два реда копчета. Не е добро решение плътно колие на шията. За снимка не се обличайте в прекалено ярки цветове. По-добре брюнетките да не застават пред обектива в бели рокли, а блондинките в черни. Контрастът е твърде голям и стои неестествено. Отровно зеленото придава на лицето червеникав отенък, а ярко червената рокля – зеленикава бледност. На всички типове подхожда еднокво добре тъмно синия и бежовия цвят.

 

 

Следвай ме – Стил

 

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles