18.8 C
София
събота, май 25, 2024
spot_img

4 пункта за бедстващи шофьори в Северна България

„Българският червен кръст (БЧК) оборудва своите четири пункта за закъсали шофьори в Русенско“, съобщи председателката на регионалната червенокръстка организация Антоанета Ябанозова.

Те се намират в селата Сливо поле, Пиргово (по пътя Русе – София), Бъзън (по пътя Русе – Разград – Варна) и град Бяла. Във всеки един от тях има възможност за пренощуване на десет човека. Допълнителни легла могат да бъдат поставени в Пиргово и Бяла, ако се окаже, че нуждаещите се шофьори и пътници са повече. На тези две места могат да бъдат сложени по още 10 походни легла. Най-голям е центърът в Сливо поле – с места за 40 човека.

„При много хора, изостанали по пътищата, може да бъде използван информационнно-туристическия център в село Бръшлян. Местата там също са за 40 души, поясни Ябанозова. – При необходимост, много бързо, клубът за обучения на БЧК в Русе може да бъде превърнат в място за нощуване на 10 човека“, допълни тя и припомни, че той се намира на ул. „Плиска“ 2.

Всички пунктове са снабдени с топли завивки, запаси суха храна, чай и кафе, които могат да се приготвят на място.

Двадесет обучени спасители на БЧК – Русе са в постоянна готовност да оказват съдействие при обилни снеговалежи и затворени пътища.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles