21.8 C
София
вторник, юни 18, 2024
spot_img

6 проблема, които са безсилни пред бананите

Оказва се, че има здравословни проблеми, които бананите решават по-добре, отколкото таблетките. Те са наситени с натурална фруктоза и голямо количество влакнини, които обезпечават организма с енергия и подпомагат изчистването му от тосините. Накратко, бананите подпомагат добрата перисталтика на червата. Този плод подпомага разрешаването на редица медицински въпроси.

Хипертонията.  У много хора, страдащи от високо кръвно налягане, не достига калий. Същевременно, солите  в организма им са в излишък, а чрез тях се задържат течности, които са една от причините за високото кръвно налягане. Калият се свързва със солите и ги отделя от организма. По този начин богатите на него банани намаляват кръвното налягане.

Намаляват нивото на стреса. Бананите се смятат за най-добрите „антистресови” плодове. Те съдържат необходимите витамини и микроелементи, влияещи на обмяната на веществата, които са свързани с нивото на стрес.

Подобряват зрението.  Този плод съдържа витамин А, който има голямо значение за здравето на очите. На тях им е необходимо определено количество от този витамин всеки ден, за да се намали риска от кокоша слепота. На жените са необхоими 700, а на мъжете – 900 милиграма.

Запек и метеоризъм. Бананите съдържат пектин, който отговаря за извежднето на тежките метали и други тосини от тялото. Те са отличен пробиотик, стимулиращ процеса на преработка на храната. Така също те намаляват газообразуването и действат като мего слабително средство. Този плод предпазва от подуване на стомаха и намалява раздразнителното настроение.

Депресия. Бананите съдържат триптофан, който увеличава изработката на хормона серотонин. Макар и те да не могат да се справят със сериозна мъка, то два плода на ден ще ви избавят от мимолетна тъга.

Намаляване на теглото. Бананите са много вкусни, сладки плодове и затова могат да бъдат включени във всяка диета. В тях е съдържат много водоразтворими влакнини, когато влакната попаднат в храносмилателната система, те попиват водата и забавят храносмилателния процес, което кара  човек да се чувства сит по-дълго време.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles