15.8 C
София
четвъртък, септември 19, 2024
spot_img

Опасни осколки по пътя край Елин Пелин

Те са от взрива в складовете за пиротехнически средства, хората да не ги местят, а да се обадят на телефон 112

Община Елин Пелин излезе с важно предупреждение за безопасността на хората след взривяването на склада за фойерверки. „Вследствие възникналия инцидент в склад за пиротехника в община Елин Пелин, който се взриви миналата седмица, е възможно по пътното платно и около него да има остатъци от пиротехника и отломки, които да са животозастрашаващи“, посочват оттам.

Хората не трябва да ги докосват и местят. Ако бъдат намерени такива, гражданите да се обадят на телефон 112, призовават от Общината. На терен са военнослужещи, които правят обходи и събират остатъците от пиротехника, също така има и поставени табели.

От полицията възнамеряват пътят Елин Пелин – село Гара Елин Пелин да бъде затворен до петък, посочват от Общината и призовават да се шофира през обходния маршрут през село Лесново.

По-рано областният управител на София област Силвия Арнаутска информира, че към момента компетентните лица не могат да влязат в складовете, за да направят разследване, тъй като все още има горящи точки, които биха застрашили живота им.

„Докато има опасност за здравето и живота на хората, няма да се допусне влизане в складовете“, каза тя. До момента е огледана едва една осма от територията на складовете.

Все още не са изследвани записи от камери и не може да се каже дали съдържат информация, или са напълно унищожени, каза на брифинг пред журналисти следователят от Националната следствена служба (НСлС) Иван Делчев.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles