2.1 C
София
петък, октомври 18, 2024
spot_img

Родители: Бият децата ни в училище

Смятат да ги спрат от занятия заради системен физически и психически тормоз от страна на техен съученик

За редовен побой, физическо и психическо насилие на децата им в 6-то столично оброобразователно училище алармираха родители. Заради това те смятат да ги спрат от учебни занятия. Причината е агресията на техен съученик, който затруднява учебния процес. Недоволните разказаха за множество случаи на бити.

„Всичко започна през декември 2022 г., когато в  училище дойде дете със специални образователни потребности (СОП). След няколко месеца класният ръководител напусна, защото просто не издържа”, поясни разказа една от майките.

„С моето дете бяхме в „Пирогов”, защото въпросното момче го е ритнал в корема. Извадили сме експертизи, приложили сме документи пред ръководството, но засега институциите не могат да вземат адекватни мерки”, каза баща на ученик в конкретното учебно заведение.

„Агресия проявява дори към учители. Преди време захапа ръката на единия зам.-директор, направо му откъсна месо и той напусна”, сподели друг родител.

Директорът на училището Адриян Николов обаче отказа да застане пред камерите на журналиснтитеа, като се измъкна с израза, че се работи усилено по казуса.

Миналата година е била сформирана група, на която са взели участие представители на близо 10 институции. Обсъждат се варианти за индивидуална форма на обучение. За да се случи това обаче, родителите на детето трябва да съгласие за нея. От Министерството на образованието и науката заявиха, че първата стъпка е сформиране на група с експерти, които да оценят ситуацията, а след това с ученика трябва да работят психолози и педагогически съветници.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles