2.1 C
София
петък, октомври 18, 2024
spot_img

Момче повтаря класа заради Истанбулската конвенция (ВИДЕО)

Деветокласникът от Националната природо-математическа гимназия е отличник, отказал е да се приобщи към коректното ново виждане, изказал е своето мнение за пола

Скандал се вихри в елитната Национална природо-математическа гимназия (НПМГ). Деветокласник, който е отличник, е принуден да повтаря съвсем не заради лош успех. Причината е съвсем друга. За неприятностите, които той си е навлякъл, разказва самият той пред микрофона на журналиста Николай Караколев, който поддържа собствен Youtube канал.

Причината е, че младежът не е пожелал да учи Истанбулската конвенция и да изкаже мнение за скандалния документ, който бе забранен у нас от Конституционния съд. Подчертаваме, че Росен Александров учи в НПМГ в столицата, редовно ходи по състезания и олимпиади. Това лято той е бил и на лагер в школата на Теодосий Теодосиев по приложна математика и физика.

„Преподавателят в училище сам дефинира понятието пол не като биологичен мъж и жена, а като социален, разказва Росен. Дойде с презентация за Истанбулската конвенция и почна да ни говори… И това беше нещото, което най-много ми направи впечатление, даже накара, по желание, разбира се, някои от класа може да направят и те своя презентация, дали са за или против Истанбулската конвенция да бъде приета в България“, казва още момчето. 

Росен също започнал да пише, но написал това, което мисли по въпроса. „Аз видях достатъчно в часа какво да пиша. Полът е дефиниран погрешно като социален, за мен това е достатъчно да напиша за Истанбулската конвенция, според мен полът е биологичен“, споделя Росен. Учителят обаче решил да провери как стои въпросът с личното мнение на учениците. „Преподавателят в края на часа, след като всичко приключи, ни попита: Родителите ви помагаха ли да изразите вашата позиция?“, споделя младежът, който с достойнство отстоява мнението си.

Майката му също е заснета във видеото, тя вече е алармирала по случая писмено няколко институции. „Не исках това да става публично достояние. За първи път пиша каквито и да е сигнали и жалби към министерството на образованието“, разказва пред камерата жената. По-нататък тя заявява, че от този момент на сина й започнали да пишат ниски оценки. „В момента, в който подадох този сигнал, синът ми получи двойка, поредната по география“, разказва майката.

Как ще завърши скандалът в Националната природо-математическа гимназия предстои. 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles