28.2 C
София
четвъртък, юли 18, 2024
spot_img

DER HUNDS свириха в памет на CHRIS CORNELL

С концерта си те подкрепиха хората с депресия

Тази нощ Терминал 1 събра над 600 човека, почитатели на сиатълската музика и идола на няколко поколения – Chris Cornell. Легендарният рок музикант се самоуби след концерт в Детройт на 18 май тази година. Няколко дни по-късно, под влиянието на силната емоция, група DER HUNDS започнаха да създават своя трибют в памет на Chris Cornell. След няколко месечни усилени репетиции, трибютът беше изсвирен за първи път пред българската публика. Той съдържа над 20 от най-емблематичните парчета на големия рок музикант и е част от националната информационна кампания PROMISE TO SURVIVE (ОБЕЩАНИЕ ЗА ЖИВОТ), в подкрепа на хората с депресия. В сет листата на трибюта бяха включени композиции от всички периоди и групи на Chris Cornell – Soundgarden, Temple of the dog, Audioslave, както и соловите му албуми. Освен големите хитове като Black hole sun, Like a stone, Outshined и др., бандата изпълни рядко свирени и много лични песни от соловата кариера на музиканта, като Seasons и Can’t change me. Голямото музикално изживяване започна с едно от най-популярните парчета – You know my name. Публиката не спря да пее от първата до последната минута на концерта и извика три пъти на бис DER HUNDS. Емоцията в залата беше огромна и завладяваща почти цели три часа.

В паузата между двата сета на трибюта беше излъчен образователен филм на Световната здравна организация (СЗО), посветен на това как да се справяме с депресията и как да помагаме на близките си. Публиката го аплодира с разбиране и съпричастност. Защото всеки от нас или е изживявал, или е имал близък с подобен емоционален проблем. С информационни материали по темата помогнаха от Националния център за обществено здраве и анализи (НЦОЗА) .

Трибютът и информационна кампания PROMISE TO SURVIVE тръгва в страната с подкрепата на PR Care. Следващите дати са: 10 ноември в клуб Void – Пловдив, 11 ноември в Бар без име – Бургас, 1 декември в клуб Vintage 33 – Варна и на 2 декември в бар Rocka Rolla – Велико Търново.

За DER HUNDS

DER HUNDS са рок банда с 14- годишна история. Вдъхновението за събирането на музикантите е първият албум на Audioslave с вокал Chris Cornell , излязъл през 2002-ра година, (след като всички музикални критици смятаха, че гръндж музиката от Сиатъл е загинала). Фронтменът на групата Борислав Мудолов (Боби Косатката) често е наричан в музикалните среди „българският Chris Cornell“, поради поразителната прилика в гласовете им. В музикалните среди Der Hunds винаги са били оприличавани на Soundgarden и до ден днешен са свързвани с музиката на групите, в които участваше Chris Cornell. Въпреки че години наред са свирили различни парчета на Chris Cornell, днес DER HUNDS споделят, че отново са били вдъхновени и разтърсени от заряда на неговата музика, която завинаги ще остане жива.

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles