21.8 C
София
сряда, юни 19, 2024
spot_img

VI Национален Пациентски спортен фестивал „Играй с мен”

21 и 22 април 2018 г.

Шести  Национален пациентски спортен фестивал „Играй с мен”

организиран от Алианс на трансплантирани“ започва днес в София.

Той е организиран от АТО „Бъдеще за всички подкрепата на Пациентските организации „Заедно с теб“, Столичнага община, Спортната федерация на трансплантирани, диализирани и оперирани, Изпълнителната агенция по трансплантация, Федерацията Бадмингтон, Къща за зависимости Билани, Асоциацията на пациентите със сърдечно-съдови заболявания, Асоциацията за детско и женско здраве „Усмихни се“, Институтът по иновации и Алиансът на хората с редки болести. Проектът е съфинансиран от Програмата за изпълнение на общинска стратегия за развитие на физаическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира в покрепа на инициативата София – европейска столица на спорта 2018 година.

Организаторите обявиха, че каузата на фестивала тази година е да бъдат събрани хората с увреждания, да се обединят и обърнат с надежда към институциите, от които зависи техния живот, да бъдат по-снисходителни към тях  и да имат смелостта да ги погледнат очите.

Тази година за пръв път се включва пети спорт – табла с идеята и хората с двигателни затруднения да могат да участват.

Спортовете са бадминтон, шах, тенис на маса, дартс, табла.

Място: Спортeн комплекс – Технически университет – София

Откриване: 21 април 2018 г. в 13 часа.

Награждаване на победителите: 22 април 2018 г. от 12 ч.

„За откриването на 21 април ще гостува известният рапър Иван Динев – Устата. В награждаването ще се включи звездата на естрадната музика Веселин Маринов4, КАЗА Пенка Георгиева  – председател на Пациентски организации „Заедно с теб”.

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles