12.3 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Бананите преборват постментруалния синдром

Тези плодове елиминират запека и подпомагат диетите

Мнозина заклеймяват бананите като твърде сладки, за да бъдат консумирани често. Оказва се обаче, че тези южни плодове имат много преимущества пред доста други, на които обаче до скоро не беше обръщано внимание. Те преборват постменструалния синдром, тъй като съдържат витамин B6, който елиминира негативните симптоми при това състояние и не позволяват на корема да се подува.

Бананите съдъжат триптофан, който увеличава производството на хормона на щастието – серотонин. Така, когато се хапват поне по два на ден, те не позволяват на депресията да се приближи до нас. Освен това, те са отличен помощник на всеки, страдащ от запек. Същевременно, тези плодове подобряват и качеството на съня.

Нутрационистите ги препоръчват като помощно средство при хипертония. Разбира се, лекарствата не бива да бъдат отказвани, но бананите заедно с тях, могат да бъдат отличен съюзник срещу високото кръвно налягане. Доказано е, че повечето хора, засегнати от това заболяване, страдат от недостатъчен калий в организма. И наротив, в организма им има много соли. Бананите са богати на калий, който се съединява с въпросните соли и ги изкарва успешно от тялото. Така се постигат по-ниски нива на кръвното налягане. (Вижте още за ползите ТУК).

В същото време те подобряват зрението, тъй като съдържат витамин А, отгоровен за здравето на очите. На тялото ни е необходимо известно количество витамин А всеки ден, за да не развием кокоша слепота. За жените това количетво е 700, а за мъжете 900 микрограма на ден. Два банана дневно решават въпроса и при двата пола.

Безотказният им добър ефект за решаване на проблема запек и нередовно изхождане е доказан. Те съдържат пектин, който извежда тежките метали и друите отрови от организма. Тези плодове са и отличен пробиотик, стимулиращ процеса на храносмилане. Те намаляват газообразуването и действат като меко слабително средство (Вижте още ползи ТУК).

Колкото и изненадващо да звучи, те могат да бъдат и добър съюзник във всяка диета за отслабване, тъй като засищат за продължително време.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles