20.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Благотворителна инициатива „От деца за деца – 2018“

„В чест на големия празник Рождество Христово, с благословението на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит на територията на Софийска епархията се организира благотворителна инициатива „От деца за деца – 2018“, съобщиха от митрополията.

Тя предвижда осигуряване на подаръци за деца в неравностойно положение. Учителите в неделните училища и общообразователните, в които се преподава предметът религия, ще организират семейства, които имат  възможност и желание да закупят и опаковат играчки, книги или дрехи, който да стигнат до малчугани в нужда, преди празника.  Кампанията, която стартира на 14 ноември, ще продължи до 6 декември – деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец.

„Наша отговорност е децата ни да растат приучавани към добротворство. Каузата е добра възможност родители и деца, заедно да участват в приготвянето на подаръци и да поговорят за благотворителността, милостта и грижата за бедните и онеправданите, да покажат на дело християнска добродетелност като висш израз на Христовата любов”, заявиха от митрополията.

Инициативата се координира от Духовно–просветния отдел и отдел „Милосърдие и благотворителност“ при Софийска света митрополия.

 

 

Следвай ме – Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles