6.1 C
София
събота, април 27, 2024
spot_img

Бурен вятър, дъждове и поледици в страната на 18 март

 

Бурен вятър, дъждове и поледици ще има в страната на 18 март, предупреждават от НИХМ. За обилни валежи и силен вятър е обявен жълт код в 24 области.

Умерен до силен вятър ще има в Монтана, Враца, Видин, Габрово и Ловеч. Там се очакват валежи с гръмотевици, на някои места може да паднат и градушки.

Дъжд и гръмотевици се очакват в Шумен, Търговище и Велико Търново. Там също са възможни градушки.

Силен и временно бурен от североизток прогнозират синоптиците във Варна. Там ще дали дъжд след обяд, вечерта в северните райони той ще премине в сняг. Не са изключени и поледици.

Силен и бурен югозападен вятър ще духа в Бургас, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Сливен. Предвижда се дъжд в следобедните часове, възможни са гръмотевици.

Бурен югозападен вятър ще духа в Кърджали . След обяд дъжд с гръмотевици.

Интензивни валежи от дъжд с гръмотевици се очакват в             София – град, София – област, Перник, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив и Смолян. Прогнозират се и градушки.

Бурен серевоизточен вятър и понижаването на температурите ще има в Силистра, Русе и Раград. Ще има и валежи от дъжд, които с понижаване на температурите ще преминат в сняг. Очакват се условия за поледици. Шофьорите да пътуват с повишено внимание.

Силен и временно бурен североизточен вятър ще духа в Добрич. Валежи от дъжд ще има след обяд, които впоследствие ще преминат в сняг.

Порив от югозападен вятър ще има по Черноморието. Там е обявен жълт  код.

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles