10.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

БЧК набира студенти-медици за доброволци в борбата с COVID-19

Българският младежки Червен кръст, по инициатива на Министерството на здравеопазването, стартира кампания за набиране на доброволци сред студентите медици за участие в дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19. Това съобщиха от червенокръстката организация.

Кампанията цели да проучи желанието на обучаващите се студенти в последните курсове на медицинските специалности в медициските факултети да вземат участие в доброволческа дейност.

От БЧК заявиха, че се цели да има допълнителен ресурс от хора в  по-висока степен на готовност за реакция в случай на усложняване на настоящата епидемиологична обстановка.

Желаещите трябва да попълнят електронен формуляр: https://forms.gle/6KLENCkJW53wVtkRA

Цялата информация ще бъде обработена от БЧК и предоставена на Министерство на здравеопазването, което ще извърши организацията по разпределението на доброволците за участие в определени дейности, съобразно техните знания, умения и  съобразно спецификата и потребностите на конкретната ситуация, ако това се наложи

Кампанията е подкрепена от Националното представителство на студентските съвети в Република България  и Асоциацията на студентите медици в България.

За допълнителна информация: Деница Баръмова, тел. 0889 778009.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles