11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

БЧК с инициатива срещу катастрофите

Българският червен кръст организира инициатива срещу катастрофите, тя ще се проведе в София. Тя е насочена към децата и тяхната безопасност на пътя и улицата и е по повод предстоящите Световен ден на мира и Европейски ден без жертви от катастрофи. БЧК организира празник в Южния парк (Голямата поляна) от 10.00 ч. на 19 септември 2018 г. (сряда).

По идея на младежите – доброволци, от Столичната червенокръстка организация, под мотото „Заедно за мира“, за пета поредна година над 500 деца в предучилищна и начална училищна възраст от столичните училища ще покажат своите умения в различни занимателни игри, арт работилници и демонстрации по първа долекарска помощ.

19 септември е обявен и за Европейски ден без загинали на пътя и водещите инициативи ще бъдат свързани с безопасното поведение на улицата, със спазването на пътните знаци и правилата за движение от децата. Малчуганите ще имат възможност да се срещнат и да разговарят с представители на Пътна полиция, на Спешна помощ, на Пожарна безопасност и да разгледат автомобил за мисии на Военномедицинската академия.

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles