15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Вкусни палачинки от картофи

В руската, полската и украинската кухня картофените изделия са широко застъпени. Едни от тях, които се приготвят лесно в различни варианти и наподобяват малки палачинки се наричат дряники.

АВАНТИ

Поднесе Вашата закуската с ароматно кафе или чай от веригата магазини АВАНТИ (Виж ТУК). В тях ще намерите всички за доброто настроение на Вашата трапеза.

Продукти: картофи – 5 броя, яйца – 2 броя, брашно – 50 г, лук кромид – половин глава, ако е голяма или една малка, подправки – на вкус.

Приготвяне: Суровите картофи се настъргват, лукът се накълцва на ситно или се смила в блендер. Оставят се в гевгир, за да изтече част от сока. След това се прибавят яйцата.,  разбърква се и се добавя брашното. Сместа се разбърква отново, добавят се подправките и сол на вкус. Оформят се малки палачинки, по-скоро с формата на по-голямо тънко кюфте и се пържат в тиган с нагорещена мазнина, като се обръщат.

Въпросните дряники могат да се хапват натурални или в добавка със сирене или кашкавал.

Напълно различен вкус имат те, ако в сместа преди пържене се добави нарязана на ситно шунка, пушено месо или колбас по избор.

Тези своеобразни руски палачинки от картофи са отлична закуска за семейството. Те могат да се поднесат като предястие за гости, поляти със сметана или гъсто кисело мляко, и дори да бъдат основно ястие, ако са сервирани със салата. Освен това, дряниките са вкусни и студени, което ги прави подходяща храна и за екскурзия.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles