2.8 C
София
петък, април 26, 2024
spot_img

Грипната обстановка в страната към 21 януари

Министерството на здравеопазването пусна актуална информация за грипната обстановка в страната и областите, в които е обявена епидемия от Регионалните здравни инспекции. Ето какво се казва в нея:

От днес, 21 януари, РЗИ – Добрич обявява грипна епидемия на територията на област Добрич. До началника на РУО – Добрич е изпратено предписание за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на областта за периода от 21.01.2019 г. до 25.01.2019 г., включително.

От утре, 22 януари, РЗИ – Пловдив обявява грипна епидемия на територията на област Пловдив. Издадено е предписание за прекратяване на учебните занятия в училищата, считано от 22.01.2019 г.

От утре, 22 януари, РЗИ – Софийска област обявява грипна епидемия на територията на Софийска област. Учебните занятия се преустановяват за периода от 22.01.2019 г. до 27.01.2019 г.

До второ нареждане в областите Добрич, Пловдив и Софийска област се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Междувременно от Министерството на образованието и науката уточниха, че учениците няма да отучват допълнително заради пропуснатите дни. Учебният материал ще бъде преструктуриран така, че да бъде наваксан. От образователното ведомство обаче не казват как точно ще стане това.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles