14.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Девойка си взе ягуарунди за коте

Това е дребен вид дива котка от рода на ягуарите

Малко изоставено коте, открито от двама тийнеджъри по време на риболов, всъщност се оказва малко ягуарунди- вид дива котка, близък родственик на пумата, разказва LADbible.

Според местните медии, 18-годишната Флоренсия Лобос, от Санта Роса де Леалес,  Аржентина, е открила две котки в пещера близо до реката, където отишла да лови риба с брат си.

Спасеното ягуарунди

Котките били изгубили своята майка, затова момчето и момичето решили да ги вземат у дома и да се погрижат за тях. Те кръстили двете животни Дани и Тито. За съжаление Тито починал скоро след това. Дани обаче ставал все по-силен.

В един момент котето получило травма на крачето и се наложило да бъде отведено във ветеринарна клиника. Тогава Флоренсия останала изключително изненадана да разбере, че Дани всъщност е малко ягуарунди.

Ягуарунди е дива котка, която се среща в Северна и Южна Америка. За разлика от котките, които хората отглеждат като домашни любимци обаче, тези амазонски хищници могат да бъдат всичко друго, но не и опитомени.

Момичето решило, че не иска да лишава дивото животно от естествената му среда, а и се оказало, че операцията на крачето на Дани ще струва твърде скъпо.

Така Флоренсия се свързала с Фондация за спасяване на диви животни в Аржентина с надеждата, че от там ще ѝ помогнат.

Президентът на неправителствената организация споделя: „За щастие момичето се свърза с нас и ни отстъпи животното, защото осъзнаваше, че няма как да полага грижи за него у дома. Заведохме го при ветеринар, който ще успее да се погрижи за него.”

И допълва за всички, които са разтревожени, че историята се е развила по най-добрия начин, че Дани е отведен в природен резерват, където ще може напълно да се възстанови.

Следвай ме – Хоби / Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles