3.3 C
София
вторник, декември 5, 2023
spot_img

Дипломираните експерт-счетоводители отбелязват своя професионален празник

Денят се отбелязва от 2002 година. С влизането в сила на Закона за счетоводството, одобрен от Великото народно събрание на 3 януари 1991 г. се възстановява независимият финансов одит в България. В резултат на този акт започва отново да се практикува одиторската професия, която е съществувала съгласно закон през периода 1931-1948 година.

След приемането на България в Европейския съюз, професията попада в регулацията на европейското законодателство и понастоящем напълно отговаря на изискванията в тази област. Квалификацията дипломиран експерт-счетоводител е призната в България като една от най-престижните професионални бизнес квалификации. Съгласно закона, след като придобият квалификация, всички дипломирани експерт- счетоводители имат право да станат членове на Института на дипломираните експерт-счетоводители, който е създаден през 1996 г.

След приемането на България в Европейския съюз на 1 януари 2007 година, професията попада в регулацията на европейското законодателство и понастоящем напълно отговаря на изискванията в тази област.
Квалификацията дипломиран експерт-счетоводител е призната в България като една от най-престижните професионални бизнес квалификации. Съгласно закона всички дипломирани експерт- счетоводители имат право да станат членове на Института, след като придобият квалификацията.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles