10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Дреболиите, които могат да съсипят стила ви

Колкото и скъпи дрехи на облечете, дори да са от най-модните марки, те могат да изглеждат върху вас като обикновена евтиния не заради фигура ви, а заради някои дреболии, които съсипват стила, като цяло.

За да не допуснете това да се случи, спазвайте няколко прости съвета, които обаче ще ви помогнат да изглеждате като излезли от бутик независимо от цената на дрехата върху вас.

Зашитите плохи и цепки

Много производители, за да съхранят търговския вид на дрехите в магазинната мрежа ги доставят със зашити джобове, плохи и цепки. По отношение на джобовете, може да се поспори – някои ги носят зашити, за да не се беформират от ползването, и така запазват идеалният им вид. В тозис лучай обаче се лишавате от място за съхраняване на дребни премети.

За разлика от тях обаче, плохите и цепките трябва задължително да се разшият. Това става с издърпване на единия от конците, който обикновено е по-дълъг. Това може да стане и с ножичка, но много внимателно, за да не се нанесат поражения на плата.

Разторбените джобове

Дори дрехата да е изключително стилна изглежда неприятна, ако джобовете й са разторбени от носене на тежки предмети, като например връзка ключове, смартфон, цигарена кутия. Затова избягвайте да слагате в тях тежки предмети, освен носна кърпичка. Просто, приемете ги като елемент от дизайна на дрехата, а не като висящо „чекмедже” върху нея.

Фирменият етикет

Мнозина обичат да се фукат с марката на дрехата, която носят. Груба грешка обаче е да се оставят етикетите на фирмата-производител върху външната страна или на видима част от дрехата. Понякога те се пришиват върху костюмите, палтата и върху трикотажните изделия – долу на ръкава или в крайчеца на шала. Те са пришито лабилно с цел да бъдат махнати. Наличието им върху облеклото е израз на лос стил и парвенющина. Изключение правят нашивките, които са част от дизайнерския замисъл.

Неподдържаните дрехи и обувки

Дори най-идеалната фирмена дреха губи своя блясък, ако не се полагат грижи за нея. Следете върху тях да няма власинки, косми от домашния любимец или от собствената ви коса. Не забравяйте да носите често своите сака на химическо чистене, прането и гладенето им у дома ще ги съсипе. Преди да приберете роклите, саката, полите и блузите в гардероба, ги изчетквайте или минавайте с леплива ролка. За обувките си всякога имайте под ръка влажна гъба в колата, в офиса или в чантата. Не излизайте от вкъщи без да сте ги изчистили. Ако се износи капачето на тока ви дори минимално, побързайте да занесене обувките на обущар. „Елегантността идва от краката”, твърди една френска пословица.Дори облеклото ви да е по-старо, но добре поддържано, и да не е последен писък на модата, ако сте с добре поддържани обувки, елегентността ви е налице.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles