18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Евтини народни средства срещу косопад. Вижте кои са те.

Падането на косата е проблем, подсказващ най-често за промяна в хормоналния баланс или за някакво скрито заболване, свързано с жлезите с вътрешна секреци, нелекувани зъби, драстични диети, химио и лъчетерапия. По правило, той се среща при бременните и при младите майки докато кърмят. Това се дължи точно на факта, че в тези хубави мигове за всяка жена временно хормоналния баланс се разцентрова. С времето той се връща в обичайните рамки.

Впрочем, падането на косми от главата е естествено процес. Всеки ден ние се разделяме с около 100 косъма, но когато те са повече, трябва да обърнем внимание на здравето си, т.е. да отидем на лекар. Отделно от лечението можем да приложим някои от многобройните народни методи срещу косопад. Сайтът „Следвай ме” Ви предлага някои от тях.

С рициново масло.

От стари времена е известна ползата за косата от рициновото масло. Затоплете неголямо количество от него на водна баня и намажете корените на косата си със стара четка за зъби. След това завийте главата си с хавлиена кърпа и останете така 5 часа. След това главата трябва да бъде измита прецизно с шампоан, съдържащ натурални екстракти от билки. Повтаряйте тази процедура веднъж седмично в продължение на 1 – 2 месеца. Косите ви не само ще престанат да капят, но ще станат по-гъсти, бляскави и ще растат по-бързо.

Със сок от репей.

Сок от репей или мас от този бурен са не по-малко ефективно средство. За целта откопайте от някоя поляна корен от репей. Приготвя се запарка от 20 г от корена в една чаша кипнала гореща вода. Похлупената и увита в кърпа чаша престоява с коренчето 20 минути. След това започнете да варите течността с корена докато количеството остане наполовина. Разтопете свинска мас и я налейте в течността. Разбъркайте енергично, докато се получи мазна смес. С тази мас мажете корените на косата веднъж седмично, като тя трябва да предстои върху главата ви не по-малко от час.

С коняк и сок от лук.

Разбъркайте 10 г коняк, 40 г прецеден сок от кромид лук и 50 г отвара от корен на репей. От получената смес втриите в корените на косата и завиите с кърпа. Оставете маската да действа около 2 часа. След това се измийте с шампоан. Повтаряйте процедурата два пъти седмично в продължение на месец. (Конякът може да бъде заменен с друг алкохол – концентрат. Идеята е, че спиртната напитка загрява скалпа и така позволява на лечебните съставки на навлязат по-дълбоко в корените).

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles