18.8 C
София
понеделник, юни 24, 2024
spot_img

Затворени улици в София заради три нови метростанции (КАРТА)

Променят маршрута на автобус №9, намалява се интервалът на движение за делничен ден на трамвайна линия №20

Започва изграждането на последните три метростанции, които са част от общо шестте в столицата, от участъка на метрото през „Слатина“. Някои улици в София ще бъдат затворени заради изкопните и строежните работи, съобщиха от Столичната община.

От 27 януари се затварят за движение три участъка от ул.“Гео Милев“ в район „Слатина“ и се променя маршрута на автобусна линия №9

Забранява се влизането на пътни превозни средства в следните участъци по ул. „Гео Милев“:

– от бул. „Ситняково“ до ул. „22-ри септември“;

– от ул. „Благородна“ до ул. „Николай Коперник“;

– от ул. „Циклама“ до ул. „Слатинска“.

Автобус №9 ще се движи от ул. „Ген. Гурко“ по действащия маршрут до кръстовище бул. „Ситняково“ – ул. „Гео Милев“, направо по бул. „Михай Еминеску“, по бул. „Шипченски проход“, по ул. „Иван Димитров – Куклата“ и надясно по ул. „Гео Милев“ и по маршрута до автобаза Искър. Превозните средства на градския транспорт ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута. Разкриват се и временни спирки:

– на бул. „Шипченски проход“ на 40 м от левия завой от бул. „Михай Еминеску“ в посока автобаза Искър.

– двупосочна спирка на ул. „Иван Димитров – Куклата“ при пешеходната пътека за автостанция „Гео Милев“.

Намалява се интервала на движение за делничен ден на трамвайна линия №20 от 9 на 6 минути, а интервалът на автобусна линия 9 става от 11 на 17 минути.

Временната организация на движение ще продължи около две години и половина.

За времето на строителство на метростанциите шофьорите трябва да използват алтернативни маршрути като бул.“Шипченски проход“, ул.“Николай Коперник“ и бул.“Асен Йорданов“.

Затворени улици в София заради три нови метростанции Променят маршрута на автобус №9, намалява се интервалът на движение за делничен ден на трамвайна линия №20 Следвай ме - Общество

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles