10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Зеле със зелен фасул набавя белтъчини през постите

По време на пости мнозина с основание се безпокоят, че организмът им ще се лиши от така необходимите белтъчини. Както е известно, те се набавят от месото, но и от редица варива.

АВАНТИ

Зеленият фасул също е богат на тях, а в комбинация със зеле зарежда организма и с така полезните влакнини, необходими за добрата работа на стомашно-чревния тракт. Освен това, ястието е нискокалорично.

Това блюдо се приготвя лесно, отнема не повече от 40 минути.

Рецептата, която ви предлага „Следвай ме“ е разчетена за 6 големи порции. Всичко необходимо за Вашата трапеза можете да купите на изгодни цени в АВАНТИ (Виж ТУК )

Продукти:

Зелен фасул на стръкчета – 400 г, зеле – 400 – 500 г, кромид лук – 1 голяма глава или 2 малки, сол – на вкус, копър – на вкус, олио или зехтин – 150 млл, вода – 200, вода – 150 мл.

Приготвяне: Зелката се измива добре, връхните листа се махат. За приготвяне на това блюдо е необходима да е средно голяма. Лукът се нарязва на ситно. Фасулът на стръкчета се вари в подсолена вода около 5 минути. Зелката се нарязва на ситни ивички като за салата. Прибавяме нарязаното зеле и се пържи още около 5 минути.  Залива се с половин чаша вода. Задушава се около четвърт час на бавен огън. Изцежда се водата от фасула, прибавя се  към сместа от лук и зеле. Задушава се още четвърт час. Накрая се прибавя солта.

Блюдото се поднася поръсено с нарязан на ситно копър или зелен лук.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles