6.8 C
София
неделя, май 5, 2024
spot_img

Трикове срещу лошия холестерол

Той се произвеждае от черния дроб, присъства в храни от животински произход, не дава симптоми, но уврежда здравето цялостно

Мнозцина сме чували за зловредното влияние на лошия холестерол в нашия организъм. Малцина обаче са се замисляли, какво точно представлява той.  Холестеролът поддържа много основни телесни функции, но високите му нива могат да доведат до здравословни проблеми. Когато обаче той е висок, нещата придобиват неблагоприятно изражение. На практика, той е восъчно, подобно на мазнини вещество, което се произвежда от черния дроб. Присъства и в храни от животински произход. Според много лекари и здравни институти, воденето на нездравословен начин на живот е водещата причина за него. Генетиката, някои медицински състояния и приема на лекарства също могат да допринесат за получаването му.  Интересното е, че неговото наличие не причинява симптоми, но може да увеличи риска от сърдечни заболявания и инсулт. Обикновено се предписват статини, за да помогнат за понижаване нивата. Тези лекарства обаче могат да причинят странични ефекти, като главоболие, мускулни крампи и гадене. Ето защо Ви препоръчваме няколко стари рецепти.

Ленено семе

То се продава в аптеките. От него можете да добавяте в салатите или други зеленчукови ястия. Препоръчва се предварително да го смелите в машинка.

Липов прах

Купете в аптеката цвят от липа. Смелете го в кафемелачка. По три пъти на ден приемайте по 1 супена лъжица от нег опод формата на чай. За един месец нивата на лошия холестерол ще се подобрят.

Корени от глухарчета

Те също се продават в аптеките и не са за подценяване, отстраняват  излишния холестерол от тялото в кръвта.  Използват се срещу  атеросклероза.  Достатъчно е 1 чаена лъжичка във вряла вода да се ползва като чай преди всяко хранене. За шест месеца идва и подобрението.

Квас от боянка

Това растение на латински се нарича еrysimum. 50 грама от него се поставя в марля. Слага се в 3 литра охладена преварена вода. Добавя се 1 супена лъжица захар и 1 чаена лъжичка заквасена сметана. Поставете на топло място, разбърквайте всеки ден. След две седмици квасът е готов. Пийте медицинскиата смес по половин чаша, три пъти дневно в продължение на 30 минути преди ядене. Всеки път добавете към съда с квас липсващото количество вода с 1 ч.л. захар. След един месец лечение можете да си направите тестове и да сте сигурни, че „лошият“ холестерол е значително намален. Паметта се подобрява, сълзите и чувствителността изчезват, шумът в главата изчезва, напрежението постепенно се стабилизира.

И нещо много важно: по време на всички тези лечения намалете приема на животински мазнини. Предпочитат се сурови зеленчуци, плодове, семена, ядки, зърнени храни, растителни масла.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles