21.8 C
София
сряда, юни 19, 2024
spot_img

Концерт на архимандрит Никодим Каварнос във Варна

Концерт на гръцкия църковен певец архимандрит Никодим Каварнос ще се състои на 17 юни от 18.00 ч. във Варненския храм „Свети Атанасий“. Това съобщиха от Варненската и Великопреславска митрополия и уточниха, че входът е свободен. Проявата е част от програмата, с която тази година се отбелязват 180 години от основаването на храма. Заедно с архимандрит Никодим Каварнос ще пее и църковният хор.

Гръцкият певец и духовник е роден на остров Лесбос, завършил е Висшето духовно училище в Атина и Богословския факултет на Атинския университет. Впоследствие е завършил и Технологичния институт в град Ликсури на остров Кефалония, където е специализирал „Звукотехника и музикални инструменти“. Известно време той е учител в частно училище, а впоследствие е и звукорежисьор в телевизия.

Архимандрит Никодим Каварнос преподава солото и византийско хорово пеене. От няколко години духовникът изнася по няколко концерта на година в чужбина. Той е пял е в Румъния, Италия, Испания, Ливан, Сърбия, Турция, Черна гора.

 

Следвай ме – Култура

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles