10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Младоженци предадоха благотворително капачки преди да се венчаят

sdr

Младоженци предадоха капачки на площада пред катедралата във Варна, след като подписаха граждански брак, а след това влязоха в храма, за да се венчаят.

Младата двойка и кумовете изненадоха организаторите на кампанията за събиране на капачки „Аз Вярвам и Помагам“, която се състоя в града на 28 септември, за да се включат в благородната каузата, организирана в помощ на недоносените бебета.

Само за двадесет минути преди обяд бяха събрани 4 тона пластмасови капачки. Акцията продължи до 16.00 часа. Точното количество ще бъде съобщено допълнително.

sdr

На площада пред катедралата във Варна донасяха събранното от детски ясли и градини, училища, университети, офиси, банки, общини и кметства, държавни институции, заведения, много хотели и други.

Много деца, след като предадоха събраните от тях и семействата им капачки се снимаха като ЕКО-героите „Капачкомен“ и „Принцесата на капачките“, участваха в  училището по рециклиране „Аз Вярвам и Помагам“, в което им обясниха как предадената от тях пластмаса ще бъде рециклирана и така в природата ще намалее замърсяването и получиха сертификати за участие. В подкрепа на каузата за събиране на средства за медицинска апаратура в помощ на бебетата хората си взимаха  ароматизатор, чаша или тениска с логото на кампанията.

Следвай ме – Общество  

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles