28.2 C
София
четвъртък, юли 18, 2024
spot_img

Най-популярните продукти при простуда и грип на ВИКС влизат у нас

От септември на българския пазар влиза брандът №1 в света при простуда и грип VICKS (ВИКС) с трите си най-популярни продукта.

ВИКС АНТИГРИП КОМПЛЕКС е топлата напитка, която ефективно облекчава симптомите на простуда и грип, включително кашлица. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 12 год.)

ВИКС АНТИГРИП МАКС е предназначен за ефективно облекчаване на 5 симптома на простуда и грип, сред които повишена температура, главоболие, болки в тялото, болки в гърло, запушен нос. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 15 год.)

ВИКС СИНЕКС АЛОЕ И ЕВКАЛИПТ  е спрей за нос, който бързо и продължително отпушва носа. Той носи успокояващ и освежаващ ефект. (Лекарствен продукт за възрастни и деца над 6 год.)

„Това са продукти, в които са вложени иновациите в медицината и природни съставки, обясни Николай Хаджидончев – изпълнителен директор на Актавис ЕАД, компания на Тева. Тева е №1 генерична компания в света, №2 – в хранителните добавки и №3 сред всички компании на пазара. Предлагаме 430 продукта, като 365 от тях се предписват с рецепта, а 65 се купуват без лекарско предписание.

„Новите продукти на ВИКС могат да се използват от почти всички групи пациенти, подчерта проф. д-р Диана Попова от Университетската болница „Царица Йоанна – ИСУЛ” и  председател на Асоциацията на лекарите по оториноларингология. Викс Антигрип Комплекс може да се приема от възрастни и деца над 12-годишна възраст още при първите симптоми на простуда и грип. Оптималната доза е 1 саше на всеки 4 – 6 часа и не повече от 4 сашета на денонощие.

„Възрастните хора боледуват от простуда от два до пет пъти в годината, а децата, особено тези в детските заведения, до десет пъти в годината. Простудата всъщност е вирусно заболяване. Атакуват ни над 200 вида вируси. Целта ни е да не настъпи фазата на изявено заболяване, да се предпазим от усложнения и да не заразяваме други хора. Точно тук идват на помощ и продуктите срещу простуда и грип. Много важно е да предпазим носа, защото той е отворена врата към вирусите, но същевременно има защитни функции – да пречисти, затопли и овлажни, въздуха, който вдишваме. Когато вирусите попаднат в носната кухина, започват масово да се размножават и ние усещаме симптомите на борбата на организма с тях. Общите симптоми са треска, мускулни болки, главоболие, умора, отпадналост. Локалните симптоми са кихане обилна секреция (ринореа), запушен нос, кашлица, възпалено гърло”, обясни проф. Попова.

Председателят на Българското научно дружество по фармация проф. Георги Момеков обясни защо е най-добре да приемаме комбинирани продукти при симптоми на простуда и грип. „Острите респираторни инфекции и продстудните заболявания нямат само един симптом. Те се характеризират с множество симптоми, които нарушават качеството на живот на болния. При динамичния си начин на живот не е удобно съвременният човек да носи у себе си по няколко флакона с медикаменти и сиропи за отделните симптоми. Комбинираните продукти за простуда и грип дават удобството с една доза пациентът да приема няколко активни вещества, които да повлияват всичките му симптоми. В случая имаме съчетание на ефективност с удобство. Специално при ВИКС АНТИГРИП Комплекс една от съставките е сравнително нова за нашите географски ширини. Това е гвайфенезин – средство, което облекчава кашлица и подпомага прочистването на дихателните пътища. Освен това продуктът съдържа деконгестант, който отбъбва лигавицата на носа. Продуктът съдържа и парацетамол в достатъчно количество, за да се справи с високата температура, без рисковете от опасно високите дози” разясни проф. Момеков.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles