12.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Опасност от пожари в 4 области на 17 август

Седмицата започва с температури между 27 и 32 °C

Екстремален индекс за пожароопасност е в сила в 4 области в страната за 17 август. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Индексът важи за областите Хасково, Ямбол, Бургас и Добрич.
Метеоролозите предупреждават, че при екстремален индекс са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Седмицата ще започне с предимно слънчево време с максимални температури между 27 и 32 градуса.
Следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в планинските райони в Западна България ще превали за кратко. В сряда и четвъртък ще има голям валежен процес. В сряда ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност в Западна и Централна България, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък в Източна. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, като в отделни райони има вероятност за значителни количества на валежи и градушки. 

От петък ни очаква отново стабилизиране на времето. Ще има повече слънце. В събота и неделя предимно слънчево, почти тихо време със слаб доумерен източен вятър. В неделя максимални температури между 30 и 35 градуса.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles