2.7 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Патладжани с гъби и топено сирене от Средиземноморието

В сезона на патладжаните става така, че в повечето случаи от тях правим имам баялдъ или ги замразяване за гювеч през зимата.

„Следвай ме” ви предлага едно лесно, вкусно и нетрадиционно за българската кухня  предястие. То се приготвя в страните от Средиземноморието и се поднася студено.

Продукти: патладжани – 2 броя, гъби – 200 г, топено сирене – 4-5 парчета, майонеза – 2 супени лъжици, сол – на вкус, черен пипер смлян – на вкус, копър, 1 връзка, олио колкото за пържене.

Приготвяне: Патладжаните се нарязват на тънки филии по дължина или на кръгчета. Ако горчат, се посоляват и престояват около четвърт час, след което се измиват и подсушават. След това се пържат от двете страни в нагореще тиган. Измитите и нарязани на ситно гъби също се изпържват, но отделно от патладжаните. Когато гъбите са готови, към тях се прибавя настърганото топено сирене, майонезата и подправките. Ако патладжаните са нарязани на филии по дължина, върху всяка филия се слага по лъжичка от плънката и се завива под формата на руло. Ако патладжаните са нарязани на кръгчета, върху всяко кръгче се слага от плънката.

Предястието се поднася студено.

 

Следвай ме – Гурме

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles