15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Президентът на Световната медицинска асоциация с обръщение към всички лекари

СКЪПИ КОЛЕГИ,

Моето име е Мигел Хорхе и съм Президент на Световната Медицинска Асоциация, която обединява 113 национални и териториални медицински асоциации.

Позволете ми да благодаря на всички Вас, които стоите на първа линия и лекувате пациенти по време на епидемията от COVID-19. Вашата работа и работата на медицинските сестри, фармацевти, физиотерапевти и всички други здравни специалисти и здравни работници са от решаващо значение за нашите пациенти и за общностите, в които живеем.

Временните мерки, които бяха предприети в много части на света, имат за цел да ограничат и забавят разпространението на болестта, за да не натоварваме прекалено много здравните си системи. Много от тези мерки бяха критикувани и поставени под въпрос, но нека да ви напомня: сега работим на предпазен принцип – да приложим най-добрите знания, за да предотвратим или поне да намалим щетите от заразата. Ето защо, сега повече от всякога е необходимо да подкрепим нашите здравни системи и медицински услуги и да се придържаме към предприетите предпазни мерки. Ще бъде необходим критичен анализ и контрол на тези мерки, но това ще го направим в последствие.

 За съжаление сме свидетели как кризата се превръща в почва за фалшиви новини и подвеждащи съобщения.  Моля, бъдете изключително внимателни и скептични по отношение на всички съобщения, особено тези, разпространени в социалните медии. Преди да общувате, прилагайте научни знания, благоразумие и разумна преценка. Това се отнася също и за всички съвети за профилактика или лечение.

Това е моментът, в който отдадеността, професионализма и дисциплината са от решаващо значение за грижите, които предоставяме, за да помогнем на нашите пациенти и да защитим нашите общности.

С гордост заявявам, че огромното мнозинство лекари и други здравни специалисти правят точно това. Нека да създадем доверие и увереност на хората, че ще бъдем там за нашите пациенти и че ще защитим нашите общества.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles