8.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Преподават паневритмия във Великотърновския университет

Великотърновският университет записва желаещи по образователна програма „Паневритмия: активности за здраве и социализация”, става ясно от сайта на висшето учебно заведение. Семестриалната такса за  мистичната гимнастика, въведена от Петър Дънов е 420 лева.  В действителност въпросната паневритмия не е редовна дисциплина в никой от факултетите. Тя е включена в програмата на Центъра за квалификация към Великотърновския университет  „Св. св. Кирил и Методий“ и се предлага като задочна фома на обучение.

Центърът за квалификация е спомагателно структурно звено към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ е  създаден с решение на Академическия съвет на Университета през 1999 г. (протокол № 8/27.09.1999 г.), съгласно чл. 43 и в съответствие с чл. 25, ал. 3 от Закона за висшето образование. Структурата и дейността на Центъра за квалификация са определени на основание чл. 6, ал. 3 от Правилника на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Правилника за устройството и дейността на Центъра за квалификация към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, приет с Решение на Академическия съвет № 5/04.05.2018 г, става ясно от сайта на университета.

Колкото до самата паневритмия, тя не е се състои само от физически упражнения, но и съпреживяване на т. нар. учение на Петър Дънов, което е смесица от християнски понятия, обвеяни в мистицизъм, родеещ се с източните култове, както и със спиритизма, кармата  щайнеризъм.

 

 

Следвай ме – Вяра

 

 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles