13.8 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Разтоварващите дни. Как да извлечем максимална полза от тях?

След обилните коледно-новогодишни трапези мнозина решават да направят един-два, че и повече разтоварващи дни, дори да предпиемат по-дългосрочна диета. Едни обаче бързо се отказват, а други, макар и упорити, не постигат мечтания ефект въпреки старанието си. Причината е, че обикновено се действа под напора на емоцията без предварителен план, който осигурява половината от успеха.

За постигането на добър резултат е необходимо организмът да бъде подготвен правилно към нискокалорийните дни. За целта трябва да се спазят няколко необходими правила:

  • Разтоварващите дни да започнат в почивните дни или когато физическата и психическата натовареност са минимални. В противен случай да се изкара денят на нискокалорично хранене е много трудно дори рисково за здравето.
  • Запасете се с голямо количество минерална вода – по 2 литра минимум дневно. Тя помага за извеждане на токсините и шлаките от организма, подобрява състоянието на кожата и косата.
  • Предвидете веднъж дневно да приемате чай, подпомагащ работата на жлъчката. Възможно е по време на разтоварителните дни жлъчката да запоне да поизостава в работата си. Трябва да й се помогне.
  • След разтоварващите дни не планирайте никакви празненства с трапези. Когато те са завършили, започнете с лека и здравословна храна: нископроцентни млечни продукти, зеленчукови супи, варено месо.

Тези няколко пункта, ако станат ваше правило в хранителния режим, ефектът за организма ви ще е колосален. Съществуват различни видове такива режими, от вас зависи на какъв ще се спрете. Важно е обаче преди това да подготвите организма си и да не го натоварвате с храна веднага след завършването му.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles