10.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Семейство подари кувьоз на болницата в Бургас

Поводът е 20-я рожден ден на сина им

Бургаско семейство отбеляза рождения ден на своя 20-годишен син по необичаен начин,  като стана дарител на отделението по неонатология на Университетската болница в Бургас. Гергана и Николай Господинови подариха нов кувьоз от висок клас, снабден с допълнително оборудване. Жестът е по повод 20-я рожден ден на сина им.

„Той е роден тук. Беше в кувьоз. Знаем колко е важно лекарите да имат добра апаратура и ще се радваме, ако нашето дарение помогне на много недоносени бебета да се приберат вкъщи при родителите си“, каза дарителката Гергана Господинова. Семейството посети отделението с малката си дъщеря Мария. Рожденикът Николай е студент в Англия.

„Благодарение на дарители като вас, нашето отделение е оборудвано с модерна и качествена техника. В последните три години това е четвъртият кувьоз, който получаваме точно от дарители. Нашите деца наистина имат нужда от висококачествени грижи и прецизна апаратура, за да могат да оцелеят и да се развиват без риск от увреждания“, обясни началникът на неонатологията д-р Стилияна Томова, след като благодари за жеста.

Дареният от семейство Господинови кувьоз вече е пуснат в експлоатация. Той е снабден със сензори за температура и влажност, за да осигури на недоносените бебета среда, от която те най-много се нуждаят в първите минути от живота им. Има и теглилка, за да се следи теглото на детето директно в кувьоза.

 

Следвай ме – Здраве

 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles