10.2 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Стайни растения – вампири и помощници

За растенията е важно не само да бъдат засадени в качествена почва и поливани, но и любовта на човека към тях. Те връщат с лихва положените за тях грижи, като радват стопанина си и му доставят удоволствие със своите цветове. Смята се, че те обират събраната през деня негативна енергия в стаята и я изчистват. Езотериците твърдят, че аурата на растенията е много сложна. Нещо повече, че колкото повече тя съвпада с твоята, толкова повече изпитваш симпатия към едно или друго растение. Според претендиращите да разбират законите на Вселената, те подобряват не само енергията в дома, но и духовното и физическо самочувствие на живеещите в него. Нещо повече, те смятат, че има и такива, които привличат негативните заряди, влошават настроението, пият човешка енергия и дори могат да разболеят.

Независимо, че такива твърдения все още да не са доказани от сериозната наука „Следвай ме“ ви предлага вижданията на езотериците за някои от най-популярните стайни растения. Започваме с растенията – вампири.

Бръшлян

Както и останалите виещи се и падащи растения, брюшлянът притегля в дома различни заболявания, поражда караници. Не е желателно той да бъде държан дори в офиса. Бръшлянът е носител на мъжка енергия и буквално изпива мъжа вкъщи.

Филадендрон

Филадендрон Бъдете внимателни с това растения. В никакъв случай не го слагайте в спалнята или в детската стая. Следвай ме - У домаБъдете внимателни с това растения. В никакъв случай не го слагайте в спалнята или в детската стая. Ако у дома има деца или възрастни хора, той може да започне да се храни енергийно от тях. Най-добре е въобще да не го внасяте вкъщи.

Дифенбахия

Тя решително не подхожда за малки помещения. Растението събира Дифенбахия Тя решително не подхожда за малки помещения. Растението събира безразборно и положителната, и отрицателната енергия. Следвай ме - У домабезразборно и положителната, и отрицателната енергия. Можете да го поставите в голяма зала или салон, защото очиства добре въздуха.

Бегония

И тя се явява нещо като вампир, но полезен. Ако са ви зачестили гости, поставете една – две саксии с нея на южния прозорец. Бегонията ще събере всичката енергия – и положителна, и отрицателна, а след някое време ще ви върне добрата част от нея.

Орхидея

От това стайно растения много трябва да се страхуваме. То е способно да изпие цялата добра енергия от дома. Отглеждането й е особено опасно за нерешителните и със слаба воля хора. Най-силното действие на орхидеята се проявява нощем и на разсъмване.

Продължаваме с растенията – помощници.

МушкатоЯрките и гъсти храстчета от цветовете на мушкатото защитава от уроки, лоши очи и проклятия, събира енергията на недоброжелателите и завистниците.  Следвай ме - У дома

Ярките и гъсти храстчета от цветовете на мушкатото защитава от уроки, лоши очи и проклятия, събира енергията на недоброжелателите и завистниците. Ако ваш близък страда от нощни кошмари и тревоги, сложете саксийка с мушкато на прозореца му. То ще му създаде уют и приятна атмосфера.

Азалия

Азалия Енергията на това растения разсейва сплетните, егоизма и дребнавостта, помага за личния успех. Следвай ме - У домаЕнергията на това растения разсейва сплетните, егоизма и дребнавостта, помага за личния успех. Тя въздейства благоприятно на гостоприемните, добродушните хора, подарява им здраве и бодрост.

Фикус (Бенджамин)Фикус За него има разнобой в мненията. Едни го смятат за енергиен вампир, а други за добър магьосник, който помага за издигане по служебната стълбица. Следвай ме - У дома

За него има разнобой в мненията. Едни го смятат за енергиен вампир, а други за добър магьосник, който помага за издигане по служебната стълбица. Енергията му способства развиването на организаторските способности, интуицията и помага да се приемат правилни решения.

Хлорофитум

Хлорофитум Това растение е незаменимо в кухня с газова печка. Никакъв отдушник няма да помогне така ефективно, както 3 – 4 едри екземпляра хлорофитум. Следвай ме - У домаТова растение е незаменимо в кухня с газова печка. Никакъв отдушник няма да помогне така ефективно, както 3 – 4 едри екземпляра хлорофитум. Той поддържа активността и бодрото настроение.

ДраценаДрацена Тя съхранява в дома благожелателността и душевната топлота. Драцената укрепва организма, повишава положителната енергия и подобрява качеството на живот. Следвай ме - У дома

Тя съхранява в дома благожелателността и душевната топлота. Драцената укрепва организма, повишава положителната енергия и подобрява качеството на живот. За най-силно се смята това растение, което човек сам е отгледал от малка издънка.

 

Следвай ме – У дома

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles