10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Столичният куклен театър открива обновения си салон с парад на куклите

Столичният куклен театър открива обновения си салон на бул”Янко Сакъзов” 19 в парка „Заимов“ с празник за децата в събота, 27 юни, от 11.00 часа. Това съобщиха от Столичната община.  Актьори, кукли, музиканти, фокусници и деца ще отпразнуват заедно края на учебната година и началото на лятото с щуро събитие на открито, пред театъра.

Сградата се използва от 1959 г., но до този момент са правени само козметични ремонти. Това е първият цялостен ремонт, заради който ще имаме възможността да гледаме представления в по-комфортен и уютен салон.

Специално за откриването ще се проведе и традиционният Парад на куклите, който е част от Кукления софийски театрален салон. Съорганизатор на събитието е  Съюзът на артистите в България, който е  поканил за откриването и любимия на децата фокусник Ненчо Илчев, който пък ще представи своята книга „Забранената книга за фокуси“.

Заедно с това те  ще получат и подарък, книгата „Ще ти разкажа приказка“. Тя е сборник – част от Националния детски конкурс за приказки, организиран от Дирекция „Култура“ на Столичната община.

В събитието ще се включат и музикантите от струнния квартет от оркестър „Симфониета“ при Общинския културен институт „Надежда“. От 12:00 ч. в новия салон на театъра, зрителите ще имат възможността да се насладят на спектакъла „За граховото зърно и една принцеса“, а след представлението ще има още изненади.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles